Over

Michiel van Gent (Amsterdam 1957):

Tekeningen en schilderwerken:

Vanuit de trein schets ik snel de indrukken van stad en landschap die voorbij schieten of glijden. De zwarte grafietlijnen geven een prettig contrast met de witte achtergrond. Ik verwerk de schetsen soms tot schilderwerken. Meestal vormen de schetsen een reeks die een voortgaande blik op het landschap geven. Ik schets ook graag op mijn mobiel. Dan krijg de digitale schets een geheel ander karakter.

Keramiek:

“Mijn keramiek is een afdruk van hersteld, gebroken servies. Metafoor voor mensenlevens. Mijn (digitaal) teken- en schilderwerk is een samengaan van beelden, of flarden daarvan, die voor mij een essentie vertegenwoordigen en een nieuw beeld vormen dat een nieuwe stemming wekt.”

“Eén en één is drie: fragmenten en flarden vinden en zoeken en samenvoegen. Wat ontstaat is een nieuw geheel. Ik streef naar nieuwe zingeving, hernieuwde waarde. In een hervormde voortzetting van een, soms snel, opgenomen beeld. Of een restauratie, een herstructurering van een eerdere voorstelling. Ik werk met verschillende materialen en in diverse disciplines.”